Thursday, October 6, 2011

4Life...4Life....4Life....Alhamdulillah....

Assalamualaikum...Salam Kesejahteraan....


Alhamdulillah....hari ni rasa badan makin sihat....syukur....Al kisahnya...punya cerita....dari bulan posa...hinggala masuk bulan raya...fuhhhh...kesihatan badan tak berapa nak elok...Kalau org tgk nampak cam sihat...sebab empunya badan ...sentiasa lawan dan buat2 sihat...he he he...boleh ke buat2 sihat....Ha ha ha...lama2 tak leh tahan jugak....

Bila kengkawan tanya...lamanya Kak Cek cuti....memang lama...Raya sakan...he he he...kalau raya sakan best jugak...Sakit sakan sebenonya...hu hu hu....nampak cam tak sakit...tapi seniri tanggung ...seniri tau....
Ujung2 posa..memang tak larat dah...malam sambut raya...gagah2kan jugak masak2 juadah Hari Raya...Alhamdulillah...pukul 4 pagi baru siap....tu dia...pengsan aku dibuatnya....Gastrik menyerang....tertonggeng2 dibuatnya....puncanya...cam biasala aku ni..kalau asyik buat keje...memang tak mengapek makan...so...nasihat pada sume...waktu makan kena jaga....jgn skip2 makan sekali pun nak berdiet...he he he..aku bukannya berdiet pun...cuma memang tak selera nak makan...Akhirnya...sakit...baru rasa serik....dari Gastrik dah jadi Reflux Disease....itu yg doktor bagitau kat aku....Puncanya memang dari Gastrik...kandungan asid dalam perut dah banyak...Kesannya.....

  •   Tak leh nak makan lebih....sebab susah nak bernafas...
  •   Tak leh pulak tak makan...ulu hati jadi sakit dan sebu...
  •   Sakit bahagian dada....
  •   Kesukaran nak tido....aduhai!....
  •   Asyik sendawa tak abis2...
  •   Tak leh kentut..( jgn gelak ekkk...he he..) dan tak lawas buang air   besar....Wah! payah kan....


Banyakkan akibat dari tak jaga makan ni...dari Gastrik dah timbul lak penyakit lain...2 kali jumpa doktor pun tak de kurangnya...Setiap kali lepas makan...aku jadi susah nak bernafas...semput...perut rasa penuh...Tak makan perut rasa pedih...Fuhhhh!...bila Tuhan menguji kita lagi....Buat jugak full Medical CheckUp....Syukur sesgtnya sumenya ok....Alhamdulillah...tapi sakit yang ditanggung tak ok ..ok...Alahai......

Akhirnya...aku stop makan ubat dari hospital....terus makan supplement 4Life....Syukur sekali lagi....Perut ku semakin selesa...dah boleh makan tanpa rasa mengah dan semput....Buang air besar pun lawas dah....Hingga ke hari ni...tu jelah yg aku makan...4Life....the best supplement yg pernah aku makan....
Pernah ke dengo pasal 4Life ni....rasanya ramai dah org tau dan guna supplement ni...aku pun disyorkan oleh abgku sendiri...dia bertahun dah makan....Alhamdulillah...abg ku makin baik tahap kesihatannya...pengidap kencing manis tegar dan ada masalah jantung...Selagi mampu kita usaha ...kita usahakan...betul tak...4Life bukan ubat....4Life adalah supplement untuk meningkatkan daya tahan badan.....Utk bercakap lebih lanjut pasal 4Life ni aku bukanlah pakar...jadi bolehlah tinjau ke websitenya kat sini  dan juga kat sini....


Antara Produk2 yang dikeluarkan 4Life....

Supplemet yang aku amik buat masa ni...dan Insyaallah akan terus diamalkan....

4Life Transfer Factor dan 4Life Tea

4LifeTF CV DAN 4Life Vitamin & Mineral Complex

4Life Riovida dan 4Life TF Plus Advance

Untuk entry kali ni memang lain dari biasa...kalau sebelum ni asyik dok tayang makanan...hari ni nak kongsi lak pasal makanan jugak...makanan tambahan....benda yang baik eloklah diwar2kan...setujukan.....
To my brother Abg Atan & family...timakasih byk2 kenalkan produk ni...Insyaallah akan terus dimakan.... :)
Dah sakit...dah kena leter ngan abg kita...haaaaa...baru nak makan....he he he.....dan hari ni ....yayyyyy...rasa puas bernafas.....hrmmmmm....lega dan syukurnya...... Alhamdulillah....:D


KitchenIsMyWorld....Enjoy Cooking....
Jangan tak makan dan jugak terlebih makan...nanti memudaratkan diri sendiri.... 


23 comments:

E-na Lovely Kitchen said...

Assalamualaikum cik cek...
4 life mmg bagus...kami bawa 4 life sampai ke jepun...habis RM5k utk segala mcm suplement nak bawa utk stok 1 thn di jepun...moga akak terus sihat dan jgn lupa mkn suplement...

cik cek said...

Waalaikumsalam Ena...

wah! happy kak cek bila dapat tau Ena pun makan 4Life jugak...memang bestkan...mahal sikit tapi berbaloi dan rasa kesannya...yg penting rasa sihat...:)
Insyaallah pas ni akak akan terus makan suplement....
Tq ..tq...singgah kesini lagi...:D

nuwairani ismail said...

gigihnya kak cek makan suppliment banyak2...tapi yela, orang kata kesihatan ni satu nikmat yang tidak dapat dijual beli. selagi mampu, kene la ikhtiar sehabis mungkin kan? duit habis, boleh dicari...semoga kak cek kembali sihat seperti sedia kala lepas ni..

cik cek said...

Nani...

Sebab nak sihat...kena kuat semangat gak mkn suplement...bila sihat...baru rasa best...bahagia dan happy...Alhamdulillah Nani...kak cek rasa makin sihat skrg ni...syukur....

Along Maklong said...

cek..
kisahnya tak berapa sehat..
patutlah menyepi tanpa berita..
maklong rindu banget kat cek..
tapi.. sekarang dah ok.. kan semuga cek terus sehat..

maklong pun ada jugak makan saplimen.. tapi sebiji je sehari..

cik cek said...

Yayyyy....maklong dtg..maklong dtg...bwk roti jala tak...teringinnya nak makan roti jala yg mak long buat...kaler2 lagi...cedap nampak...

Alhamdulillah maklong...rasa tambah sihat skrg ni...dok menelan supplement bykkk...nak sihat kenala makan jugak.... :D

RynaHakimi said...

Wow..akak guna 4life ye.. Ade jugak sedara yang makan supplemen ni, dan rekemen kat ayah sy (hari tu masuk ward sebab masalah jantung).. Mahal kan harganya?? Dia ajak jadi ahli..tapi tak mampu la kak, ribu riban..heheh

mas kitchen said...

kak nak tanya akak buat full medical check up brp kena ye..bt kat ne..swasta or gov...saya dah 3 bulan masalah bengkak kat tekak ni..dah 5/6 kali g dok... x tau apa puncanye..rasa nak buat full medical check up gak...kalau 4 life tu akak boleh syorkan apa yg sesuai utk saya...

cik cek said...

Ryna...

tak nafikan harganya agak mahal..tapi hasilnya berbaloi...abg akak sepatutnya kena buat pintasan jantung...alhamdulillah...lepas makan 4Life...skrg tak perlu dah buat ...
Kalau Ryna nak cuba boleh guna no. Ahli kak cek...7161515...
Kalau masalah jantung Kak Cek syorkan makan TF Advance...CV dan VMC...Insyaallah kita ikhtiar...

cik cek said...

Mas...

Akak buat Full Medical Check Up kat KPJ Seremban...harga dalam lingkungan 700 - 800 kalau tak silap akak...boleh gak buat kat gov.hospital...cuma lambat dan amik masa lama gak....tapi elokla buat..tak kisahla buat kat mana pun..
Doc.cakap apa ya sakit bengkak kat tekak tu...mas ada tonsil ke....nanti kak cek semak supplement apa yang sesuai tuk Mas makan k....

MULAN said...

baru dengar produk ni... dah tau bagus, boleh jugak nak cuba nanti..

mas kitchen said...

kak chik at first doc ckp thyroid...dah cek darah x de problem..yg baru ni g ent..sbb hidung, ngn telinga pun ada effect...doc ckp ada resdung dan nanah sikit kat hidung tu...yg tekak tu dia kt x de bengkak tp merah..skrg tgh mkn antibiotik dan ubat sembur kt hidung tu... ada le kurg sikit... masih ada rasa..dan kdg 2 rasa urat kt tengkuk ni lenguh...

cik cek said...

Mulan...

Alhamdulillah...memang serasi ngan kak cek...kesihatan bertambah baik...bdn rasa sihat dan segar...kalau berminat boleh cuba ..

cik cek said...

Mas...

Tq ya singgah kesini lagi...ok...skrg ni kak cek dah reffer kat Dr.Ida...person Incharge 4Life kat tempat Kak Cek ni....nanti dia akan inform akak supplement apa yg sesuai utk dimakan....boleh tunggu kejap ek...Mas tinggal kat mana ya...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Amboi sepi dunia blog ni tanpa cik cek. Harap sihat selalu

cik cek said...

Kak Paty....winduuuunya....Tq ya masih sudi singgah ke sini...
Sepi ke dunia blog tanpa cek...cewah!...sapelah cek ni kak...asyik tenggelam timbul....apa2 pun suka sgt akak menyinggah kesini...
Alhamdulillah...bertambah segar dan sihat skrg ni...syukur... :D

azi said...

kak cikcek..
Akak..perut akak kembung dan keras tak?...saya sekarang ni, kalau makan perut cepat penuh..pastu rasa tak boleh nak bernafas..saya ingatkan angin....

cik cek said...

Azi...
Memang kembung dan keras...ngape Azi tak sihat ke skrg ni...simptom Azi tu sama mcm kak cek kena...memang gastrik tu...kalau dibiarkan boleh kena Reflux Disease....dah jumpa doc ke....kalau Azi nak try suplement yg kak cek mkn boleh gak...kak cek tak mkn ubat hospital pun skrg ni...kalau berminat Azi boleh pegi mana2 stokis 4Life yg berhampiran dan boleh guna ID Ahli kak cek...7161515

Nuridah said...

Assalamualaikum Kak Cek,

sihat ke?? Lama tk singgah sini..dn lama tk dengar cerita...mlm2 dtg nak ngendeng muffin tu...rasa dh lama nur tk buat muffin...sedap tu nampaknya.

cik cek said...

Waalaikumsalam Nur....

alhamdulillah...kak cek makin sihat...jom2 makan muffin...memang senang ...cepat dan sedappp...:)
Tq Tq Nur singgah kesini...:)

azi said...

Kak cik cek..
Akak..terima kasih akak...baiknya akak sudi bagi ID kad ahli lagi...:)
Nanti kalau saya nak beli..saya minta izin akak dulu ye...:)

cik cek said...

Azi...hal kecik je tu...bila2 masa azi leh guna ID Ahli kak cek...benda yg elok wajar dikongsikan...alhamdulillah..kak cek seniri pun rasa tambah sihat sejak guna 4Life...
Bila Azi dah cuba akan rasa perbezaannya....cubala ya....:D

Lyn Ruslee said...

As salam nak tya, bpa lama mkn 4life baru berkesan?