Thursday, November 10, 2011

Tak jemu ke.....:D



Assalamualaikum....Salam Kesejahteraan.....




 Memang tak penah jemu dan muak pun makan Rainbow Cake setakat ini....he he he....dah jadi fav sume org ...jadi.....adalah lebih baiknya buat kek yg sume org suke makan kan...nanti kalau buat kek2 yg lain...emmmm...ada yg suka ...ada yang tak suka...alahai!....payah lak jadinya....Bila tak abis dimakan lagila sedihnya....Kuching kat rumah ni pun suka makan kek ni...tak pecaya ke....kena pecaya....pusing keliling kita ...nak makan kek ni.....he he :)


Saiz kek ni kecik je 4" Diameter....comel je kan....satu adunan kek ni dapat la 2 biji kek saiz ni...dan selebihnya ku buat lak cupcake....apa saja saiz dan rupa ...yg pasti kek ni sedap dan abis dimakan....


Decoration org yang tak pro ni memacamla rupanya....gigil2 tgn bila bab mendeco ni...idea pun tak berapa nak banyak...apa yang terlintas...itulah yg ku buat...Asal sedap mata ku memandang...ok la kan....




Utk resepinya boleh semak2 je kat sini ..... Terpulang citarasa memasing....nak buat kek atau pun cupcake...sume pun boleh....Asalkan sume org suka makan....alhamdulillah....itu dah cukup buat kita happy kan....Sememangnya.....Cooking is fun.....Happy & Enjoy......


58 comments:

ady said...

as-salam cik cek
nampak exclusive lah kek tu cik cek..cantik!!!

cik cek said...

Waalaikumsalam.....

Tq....deco yg mana mampu je Ady...tgn tu dok kejung lagi pun...:)

Ida,Japan said...

wahhh cik cek tingginyer rainbow kek dier...ida pon pernah wat rainbow kek tinggi2 ni tak post pun kt blog, buat raya puasa lg tapi pakai resepi kek span biasa, letak kaler2...cun ler kek ni

mala said...

uish! macam kek kahwin la putih bunge-bunge tu! cantik-cantik

cik cek said...

Ida..

Haah...kek ni memang tinggi...tapi best kan bila buat kek tinggi ni...bila bab makan ...tu dia...semput gak nak mengabiskan...he he...tapi selalunya mesti abis...:)

cik cek said...

Mala...

He he...ya kan ...mcm wedding kek la pulak...tak kisahla kan...janji org suka makan...:D

RynaHakimi said...

Wahh..cantik sungguh kek akak.. Memang boleh buat hantaran kawen.. hehe...kalau duk dekat umah kak cek hari2 pergi umah akak nak blaja buat kek.. boleh?? heheh

cik cek said...

Ryna....

Kalau dok sebelah rumah kak cek...takut Ryna tak larat lak nak makan kek...he he....

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..Saya suke deko yang white rose tu...nakpak elegent...yang choc tu pun tak kurang menariknya

Zaliedana said...

Kak cek,dah cantik sgt dah dekonye klo bagi sy yg lagi keras kejung tangan nih kak..Teringin lak nak try kek ni,sy suka lah kek yg byk kale camni,nmpak menarik sungguh,dahla comey n tinggi jer lapisan kek ni..

cik cek said...

Sue....

Deco seadanya...cam main pondok2 ..he he...sesuka ati je kak cek mendeco...:)

cik cek said...

Zaliedana...

Tq tq...he he...tgn kak cek pun kejung gak ni..deco asal sedap mata memandang kira oklah tu...ya...kek ni memang tinggi....puas makan....:D

Cendana Kasih said...

pandai buat kek...bleh jadi anak murid?? hehehe

cik cek said...

CK...

Aduhai!....lum cukup ilmu nak jadi cikgu....masak tuk sesuka dan ngajo tuk sesuka bolehla...he he..:D

Anna Cotton said...

salam,
teror nyer akak buat kek lapis2 nie..saya setakat dua lapis pun dah tak balance..sure jd senget..next time bole tunjik step by step tak..tenkiu

cik cek said...

Salam Anna...

Insyaallah...nanti akan cuba ya..tunjuk step by step nak buat kek ni...kena tunggu ada org nak amik gambo masa buat tu...
Tq singgah ke sini...:D

Liza said...

cantik deko kak cek buat, kalau Liza buat ntah ape jadi ngan rupa kek tu xtau la...keras tgn katakan...hihihi

cik cek said...

Liza...cantik ke...he he...tq tq...buat deco asal boleh je ni Liza...nak buat yg lain2 tak berapa nak rajin dan tak berapa nak pandai...he he...:D

tun_telani said...

wahh.. tinggi nyer kek tuu kak cek! kagum tun tgk.. mesti happy bila wat kek yg semua org suka mkan kan.. cantik dh deco tu. kalau tangan tun lg laa keras kejung nyer..

Asmara said...

kak cek! pengsan tengok kecantikan kek tu! mesti rasa sedap sangat tu. waa jeles, bila la nak cuba buat! :D

mokwo® said...

meriah tul kek nih...tengok pun dah sedap...mokwo memang suka deco yang simple2..tak lah fening menegoknya

Chik Mimi said...

amboi rainbow kek lagi kak alahai kalau saya ni confirm jadi ribut

CT Delima said...

As'salam Kak Cek

CT dah datang niiii...nak mintak sepotong bawak balik, masih ada lg tak kak cek :)

kalau satu adunan boleh dapat dua kompom satu adunan ni boleh letak dalam loyang 8"-9" kan kak. kena buat jugalah. lama dah dok intai2 kek rainbow ni. cantik sangat deko tu, terjeles dah ct ni..hehehehe

Kak Rose said...

cik cek... tingginya kek tu... kalau dapat sepotong ni mesti akk rose puas makan kan... ade lagi ker?

dZana said...

amboi gayat akk tgok kek ccek ni.. dgn kaler2 yg mgancam..deco pun akk suke.. klau akk lagi teruk agaknya.. hihihi..

norlieharumaini said...

kek kondominium ni.. nampak kek mewah je..

HomeKreation said...

Clap clap... suker nya tengok deco CikCek...hebat!

cik cek said...

Tun....

Tinggi cam rumah pangsa ek...asalnya lagi tinggi Tun...satu kaler kak cek belah 2...tu yg dapat 2 biji kek saiz yg sama...
He he...cantik ke Tun...tq tq...tu je la yg kak cek tau deco...nak deco mcm2 lagi kak cek tak tau....

cik cek said...

Asmara...

Jangan pengsan....op..op....ni amik kek bwk balik...boleh rasa pas tu bagi markah berapa ek...:D

cik cek said...

Mokwo....

Kek ni memang sedap...ntah dah kali yg ke berapa cek dah buat kek ni...kalau buat kek lain...sume cam tak minat je...kalau yg ni...tak yah risau...confirm abis nya...

cik cek said...

Chik Mimi...

Jgn jemu lak tgk ya...asyik2 rainbow cake..he he...kalau buat kek lain...tak laku....:D

cik cek said...

Waalaikumsalam CT...

Akhirnya sampai jua adikku yg sorang ni...he he...lambatla CT sampai...kek abis dah...
Takpe2...pas ni kak cek buat...kak cek anto kat CT ek...:D
CT...cubala buat kek ni...memang sedap...

cik cek said...

Kak Rose...

Kek ni memang tinggi...sepotong memang puas sgt makan...:D

cik cek said...

dZana...

Jgn gayat...tinggi dan sedap dimakan...tak kisahla deco camana pun...yg penting sedaaaaapppp...:D

cik cek said...

Norlie...

He he..leh tuko nama ni kek kondominium...memang tinggi...tapi kecik je saiz kek ni...memang sedap dan puas makan...cecubala buat nanti...:D

cik cek said...

Along Roz...

Tq tq..sambil tunduk2 kepala...he he...deco ikut suka ati je ni Along...:D

nuwairani ismail said...

nani dah lama terliur nak buat kek ni...tapi tak cukup pewarna la pulak...teringin yg amat dah ni...heheh

rahel said...

Selamat malam Kak Cek..
Terpegun...diam tak perlu kata apa2..sambil tersenyum...

Cantik banget RK tu...Rahel pun belum sampai seru nak buat..emm malas kot..hahaha...

Sioknye Kalau dekat2 Kak Cek,boleh tolong potong kek..

Nieza said...

wow! terpegun jap nengok kek kak cik yg cun ni...lum pernah buat lagi tapi dah pernah simpan resepi dah...nanti nak terai gak la...kena tunggu mood rajin dulula..hehe

quinnie said...

cantiknya kakcek..geram saya tengok...saya ni jugak yg tak buat2 lagi kek ni..huhuhu

Ayu said...

Assalam kak cek, waduh..kelassss gitu deco akak macam kat hotel tau!!..tinggi juga kek ni kita tengok ya kak cek...kalau dah banayk kali buat memnaglah confirm sedap ni kan ..kita pun dah lama print recipe kak cek ni..tunggu siapa punya birthdaylah nanti baru nak buat..

cik cek said...

Nani...

Ala ciannya adik kak cek ni...kalau dekat leh jugak kak cek kirim2kan...tak pe...kalau ada 4 kaler pun ok gak dah...leh buat kek ni...nanti try buat ek...:)

cik cek said...

Morning Rahel....
Tq tq Rahel...itu je yg mampu kak cek deco...
He he...kalau dekat dah lama kak cek anto kat Rahel...:D

cik cek said...

Nieza...
Bila mood rajin dtg nanti try buat kek ni ek...memang sedap...nak2 gabungan ngan fresh cream tu memang kena dan serasi...dan kek ni sgt tahan lama....:D

cik cek said...

Quinnie...
He he...cantik ke kek ni...tq tq...deco tgn org tak pro ni Q...asal boleh dan sedap mata memandang je...nanti Q try buat ek...sedapppp...:D

cik cek said...

Waalaikumsalam Ayu....
Wah!macam kat hotel punya....fuyoooo...pencen lak chef kat hotel tu nanti...he he...
Memang kek ni tinggi...ni saiz kecik je AYu...kalau saiz besar pun memang tinggi...he he...ntah dah bape kali kak cek buat kek ni...memang confirm sedap...kak cek memang guna fresh cream je...lebih ringan dan serasi ngan kek ni...nak guna topping lain pun leh...tapi kak cek lebih suka fresh cream....sedappppp....nanti nak tunggu Ayu punya turn lak buat kek ni....selamat mencuba...:D

Kualiburuk said...

Ya Allah Cik cek hebat sungguh... sungguh ajaiab kek ini... NYUM!

Ummi said...

Kak Cek, canteeeeeekkkknyaaaaaaaaaaa....adeeei lawooo gilosss topping, berpusar2an jek bunganya....nak belajor laa..dah duk bersila ni tunggu tok guru ajor wat munger2 tuh...hehe

EmbunRosaliza said...

Assalam cicek, cantiknya kek pelangi tu, bestkan kalo semua org kat umah tu suka kek tu. Cantik sangat deco tu, kalo saya lagiii huru hara heheh

cik cek said...

Gee@Kualiburuk....

Kek ni memang nyum2...yummyyyy...tak jemu dimakan..tu yg dok selalu buat...dari kek jadi ccake..pas tu jadi kek balik...he he...

cik cek said...

Ummiiii...

Ayarkss...sudah dok besila ke...ni guru tak de tauliah nak ngajonya pun asal boleh je boleh ke...kot berpusar2 macam2 munge jadinya...he he....ape2pun meh mkn kek dulu...:D

cik cek said...

Waalaikumsalam Rosa...

Dah tak tau camana nak deco sebenonya...dari kek jadi ccake pas tu buat kek balik...he he...deco sesedap rasa...sesedap mata memandang...memang....kalau sume org suka makan...selalula kita masak yg tu je..kang buat yg lain tak de pulak yg nak makan..membazir lak jadinya...

Dalila Hamid said...

amboi.. menariknya....

chocoluv said...

marvelous...teruja cikton tenguk..:)

LugieAmir said...

pherh!!! MUAAxx!! i loikee!! tengok jer pic sambil telan air lm mulot!

LugieAmir said...

curlesst deko ko jaaaahhh!!

~idaman~ said...

Assalamualaikum...berkenan ngan kek awk cikcek...

AZLINA said...

Assalamualaikum...tu diaaa!! Terpukau tengok kek rainbow ni. Cantiknyee! Aritu dh amik resepi kat sini tp x buat2 pon lg..Bila la nak rajin mcm kak cek nie!