Friday, April 8, 2011

1st AWARD....terujanya..TQ Madiha....

Assalamualaikum.....Salam Kesejahteraan.....

1st Award dari Madiha....Tq dik....:-)

Tanpa diduga dan disangka....bukak blog nampak msg dari Madiha suruh amik Award....Wah! terkejut...dan teruja...maklum sajelaaaa....sapela kita nak diberi award....Ape2 pun timakasih tak terhingga pada Madihaa..... Pemberian OLB  award pembakar semangat pada aku untuk terus menulis....tq ...tq....Madiha....luv u...and luv u all kat luar sana....Teman2 seperjuangan....terimakasih sentiasa sudi berkunjung kesini....berkongsi cerita dan resepi seadanya..... :-)
Syarat2 yang diamanahkan akan aku bereskan....mesti terhegeh2 aku nak membuatnya ni....maklum sajelah aku ni bukan celik IT sangat...percaya atau tidak semenjak ada blog nilah baru aku rajin nak menggodeh benda2 kat komputer ni....selalunya cuma tau buat untuk keje yang berkaitan je....kira2 tambah ilmu jugakla semenjak jadi blogger ni....he he
Ok ....fokus....tugasan bermula.... :-)

Step 1
Kena pos balik linking kepada orang yang memberi award ini
Step 2
Berkongsi apa jua mengenai diri anda dengan sume....nak tulis ape ni eek...he he
  • Anak Johor....sebab dilahirkan kat Muar Johor...46 tahun dulu.....lama dah kan....4 tahun lagi dah beralih angka 4 jadi 5....fuyooooo....
  • Seorang Isteri....Ibu kepada dua orang anak....sepasang lagi....sume pun dah beso panjang....yang sulung anak lelaki berusia 20 tahun....yang kedua...merangkap yang bongsu....anak perempuan....ujung tahun ni masuk 19 tahun.....
  • Aku anak ke 5 dari 6 org adik beradik....seorg kakak yang sulung dan abg Ngah ku dah meninggal dunia....Mak ....Abah pun dah tak ada....semuga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan orang2 yang beriman...Aminnn....
  • Ramai anak lagi...anak angkat tak rasmi....nak tau kenapa ...he he...boleh dikatakan majoriti kengkawan anak perempuan ku panggil aku ibu...dan sememangnya aku cepat mesra...mereka dah ku anggap macam anak sendiri....sampai husband pun naik pelik....sume pun panggil ibu...ibu ke...yaaaa...tak salahkan ....mengeratkan silaturrahim...lebih mesra dan selesa....
  • Hobi....memang minat memasak dari zaman anak dara lagi....cuma skrg lebih berpeluang nak explore lagi masak memasak ni....maklumat dihujung jari....Cooking Is Fun....Enjoy Cooking.....
  • Jawatan 1 ....ha ha....ha...kat rumah kalau kat dapo akula Big Bossnya.....
  • Jawatan 2....bekerja sendiri ngan husband....family business....Doa dan Harapan ....Muga2 anak2 dpt mewarisi dan mengembangkan lagi business ni....Insyaallah.....
  • Karektor.....dulu2 aku orgnya sensitif....sekarang ni berbeza...lebih cekal...berani dan lebih tabah....pengalaman hidup boleh merubah cara hidup seseorang....Madu....manis....dan  pahit....kalau pahit jadikan manis semula....kita berhak merasa bahagia .....
  • Motto hidup....Selalu Berfikiran Positif....
  • Cita-cita dan Harapan....Menjadi Insan yang berjaya dan cemerlang dimata anak2 dan suami kerana bukan senang dan mudah untuk menjadi ibu dan isteri yang cemerlang....dan ape yang pasti kita juga berkeinginan yang sama terhadap anak2 dan generasi kita....dilahirkan menjadi insan2 yang cemerlang....menjadi insan2 solehah....Insyaallah....
Step 3
Berikan kepada 15 blog lain yang baru ditemui...
Step 4...last punya...
Drop them a note and tell them about it...akan menyusul kemudian....

95 % selesai dah tugasan yang diberikan....Alhamdulillah...
Kepada kengkawan yang tidak tersenarai dalam senarai kat atas tu....jgn kecik2 ati tau....anda semua sememangnya hebat dan layak menerima anugerah Award ni.....Thumbs Up pada sume blogger......Yes...Yes.....
Ape-ape pun.....Enjoy Cooking.....

 
 
 

7 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam cik cek..

alhamdulillah.. sudi jugak cik cek ambik award & siapkan tugasan tu.. hehe.. it was just for fun rite? sekurang2nya dpt gak mengenali cik cek.. (kena panggil kakak nihh.. hehe) thanks kak cek yang very sporting...

izahdaut said...

terima kasih kak cek.. saya pun baru nak buat post award ni.. terima kasih buat ingatan dan moga ukhuwah kita terus erat...

Along Maklong said...

hehe.. maklong baru nak soh amik reward dari blog maklong.. dah ada rupanya..
thanks sebab sudi jadi follower maklong..

cik cek said...

Tetiba rasa terharu pulak...timaksih2 byk....

Madiha....

Izah....

Maklong....

serta sume kengkawan...semuga hubungan yang terjalin akan terus erat dan berpanjangan....

Nuridah said...

Salam balas kunjungan,

Kak cek, terima kasih sudi singgah kerumah nur...dah 2 kali singgah ya...maaf lambat sedikit nak balas kunjungan...ini Nur dtg nak ambil award tu ya tapi Nur skip yg tag tu...terima kasih ya.

cik cek said...

he he...bila memalam ni kak cek rajin jenjalan...tgk blog org lain aktif sungguh...he he kak cek ni slow sikit....anyway thanks alot...sudi amik award tu...semuga perkenalan terus erat berpanjangan....

ziey said...

cik cek cm ner nk ambik award ni...