Thursday, February 2, 2012

Macarons' Week ..... Day 4



Asalamualaikum.....Salam Kesejahteraan....

Macarons' Week ......Day 4....Sunday January 22...2012

Fengsan....Macaron?....macaron lagi ke....Adoiai!...memang nak abiskan publish pasal macaron fever ni....buat memang suka giler...makan tu idak la ya...bahaya....manisssss.....semanis orgnya...ha ha ha..terperasan la pulak....Ape2pun jgn jemu tgk tayangan free macaron ni ya....kalau dekat ngan rumah kengkawan sume...dah lama ku ngantokan...bagi merasa....terror tu tidakla...cuma nakkan pendapat....mcm ni ke rasanya macaron yg dijual kat luar sana...kan kan...yg confirm aku tak pernah sekali pun merasa macaron yang dijual....nak makan godeh2 buat sendiri.... :D



Macaron apa pulak kali ni ya....Orange Macaron...fillingnya....letak baki filling yg ada kat dalam fridge tu...sebab orange..jadi aku gabungkan ngan lemon filling yang masih tinggal lagi ari tu...emmmm...suka rasa masam manisnya....nak resepi boleh semak je kat sini .... cuma perlu diubah sikit je....kalau orange macaron tak perlula letak jus lemon...ku gantikan dengan serbuk pewarna berperisa orange.....yang lain2 bahan2 yang digunakan sama je.....berhajat nak rasa Orange Macaron pulak...jgn segan2 ...sila2lah mencuba ya....Good..good luck.... :-)

Hari ni tak mo cakap banyak2 ....cuci2 mata tgk2  macaron berposing je lah ya.... :D









Happy & Enjoy Cooking @ KitchenIsMyWorld....

31 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

mak aihhh sungguh menarik, teringin nak rasa

Melly Octaviana said...

Met siang Kak Cik Cek.. Melly ngga bosen koq lihat macarons nya tiap hari, betul juga andai akak jiran melly tentu saya sudah datang rumah akak mau cobain macaron yang manis ini semanis yg buat dan yang comment.. hehe

ady said...

as-salam cik cek
rajinnye cik cek buat Macarons...cantik warna Macarons tu..

rahel said...

Salam Kak Cek..
bestnya klu papagi ada yang hulur macaron..bole juga kunya2 sambil minum teh o...

Tina Othman said...

adeh, cantiknya macaron, tina fail sekali malas dah nak buat

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Tension akak tenguk ni..bila nak buka kelas untuk akak

nonierahman said...

kak chek,macarons nya sungguh sempurna.telur kuning byk2 kak cek buat apa?share lah resepi :)

Torviewtoronto said...

macaroons look fabulous

Torviewtoronto said...

macaroons look fabulous

mala said...

ni macaroon raya cina. i like!

Liza said...

rajin betul kak cek bermacaroon...cantikkk

cik cek said...

Mamasyaza....
Resepi ada dah...cuba buat...Insyaallah...menjadi nanti...:)

cik cek said...

Melly...sib baik tak jemu tgk...ada lagi macaron yg nak ditayang ni...kena la tungguuuu ya...tu la pasal...kalau dekat leh akak bagi melly rasa....kan kan..:)

cik cek said...

Waalaikumsalam Ady....
Saje sesuka buat...mac fever...he he...:)

cik cek said...

Rahel....
Meh kita makan sesama...Rahel bwk Blueberry muffin kan...:)

cik cek said...

Tina...jgn give up...nanti try buat lagi...:)

cik cek said...

Kak Paty...utk akak tersayang ...no halnya...meh aaa dtg rumah...leh kita buat sambil belajo mac sesama...he he...mcmla cek ni terror bebenonya....he he..:)

cik cek said...

Torviewtotonto...tq..:)

cik cek said...

Mala..
he he...tau tak pe...u like..i likeeee...oso..:)

cik cek said...

Liza...
Mac fever...addicted dah ni buat mac..suka sgt bila tgk feet dia kuar...terlompat2 happy sakan..:)
Jom bermacaron kita Liza....

Mas said...

cantikkkk sangat...
mas juga tak buat2 lagi....

cik cek said...

Mas....
Jom join akak buat macaron lagi...mac fever dah ni..he he..:)

mokwo® said...

errr pada cek yg chantik jelita..meh campak kat senwang skit mca tuh!! tergolek terliur mokwo tengok!

dZana said...

aduhaiiii... memandang tanpa jemu... cantik2 kejadiannya... akk terus fobia nk buatnya...

Cekgu Maz said...

salam...wahh sangat teruja tengok macaron yg cantekkk tuh...

Asmara said...

pengsan! akak x buat jual ke?

tun_telani said...

mantap!! hebat laa kak cek. tun tgk ramai org buat susah nk jadi macaroons nih. tun pulak x buat2 lg. mmg dh tau xleh nk telan kalau manis2 sgt nih.

nOOrsha said...

tergoda lhaa tgk macs ni kak chek..cer pos ke pd.. haish.. x tahan tgk..cute n sedap btol :)

Ida,Japan said...

wow!! cik cek mmg hebat la....mcm2 macaroon ada, ida lum dtg seru lagi la nk buat heee

HomeKreation said...

Wah, best ni Cik Cek... cantik !

Ayu said...

Assalam kak cek
wahhhhh..lepas ni ada ke day 5 kak cek?..hahah..tak boleh tahan tau kita tengok kak cek buat macaroons ni..kita jeolous tau!!..hahah sebab kita belum cuba2 lagi..hahaha..aduhaiii..kak cek, kalau kurang kan gula lagi boleh tak adakah ia akan effect macarons tu?..