Monday, February 20, 2012

Kuih KaswI GanduM lagi...tq kat Izah@MuffinLover....



Assalamualaikum...Salam Kesejahteraan...


Bila ujung2 minggu memang mood nak menghapdate blog cam kurengla sikittt....naik keje p opis...mood kureng tu terus dok ada ni...ketuk2 jugakla keypad lappy ni...tapi fikiran kosong...melayang....Waaaaa.....byk tul fikiran ni...macam2 ado...Samalah list entry yg tunggu turn nak dipublishkan ni pun cam2 adooo....

Kuih Kaswi....fav cik abg sayang kita....pernah buat dah ikut resepi Izah ni....sebab sedap la...kali ni buat masih ikut resepi yang sama....Buat pun sikit je....bebyk nanti tak de sape yang nak makan....anak2 langsung la tak pandang kuih2 lama ni....heeee....
Terimakasih pada sume penyumbang resepi ni...mintak izin sekali lagi copy/link resepi kat sini ya....nak semak resepinya click2 je kat sini
Sessi jamu mata je la ya..nak jamu dan jemput makan lama dah abis kuih ni....



  


Happy & Enjoy Cooking @ KitchenIsMyWorld


14 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
nanti nak pi tenang puas2 le supaya aura buat kuih ni datang. bukannya apa kita suka kuih ni tapi orang lain tak suka, so itu yang duk pendam je.

cik cek said...

Sam...
Susahkan ...bila kite je yang suka makan..nak buat terpikir2...sat lagi buat...kita je la yg dok makan kan..he he..:)

CT Delima said...

As'salam kak Cek cayanggg

ct datng bawak piring kosong ni, nak bawak balik kuih kaswi kegemaran ct kak. setakat dalam sudu tu mana nak cukup, ct kuat makan ni..hehehe

Ni ct bawak sekali Kuih Bom Keledek tuk Kak Cek ya :)

hazila said...

Sedap ni kuih kaswi. Saya nak extra kelapa ye..

cik cek said...

Waalaikumsalam CT sayang...
Waaa...tadi dok jeling2 tgk kuih bom CT...sayang CT byk2 bwkkan tuk akak...meh amik kuih kaswi lak...akak dah tapaukan..:)

cik cek said...

Hazila...
No hal...akak golek2kan kuih kaswi dalam kelapa lagi...:)

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Cik Cek :)
menggoda betul tgk kuih kaswi resipi Izah nie..lama tak mkn :P Pernah buat lama dulu..mmg best!!

Tina Othman said...

sedapnya kak cek, dahlah tina suka kuih ni tapi tak penah buat pun hehe

sebab sorang je yg suka makan, tapi kekadang kalau beli tak sedap

cik cek said...

Salam MamaHawa...
Memang sedap kan versi Kuih Kaswi Gandum ni...ni kali kedua dah cek buat...suka rasanya yang kenyal2 gitu...:)

cik cek said...

Tina...
Memang sedapppp...ya pulak kan...kalau sensorang yang suka makan cam kurang rajin lak nak buat...beli pulak tak sedap...buat jugak la Tina...puas makan..:)

ijayuji said...

Salam cik cek!! kita pun plan nak buat kaswi gandum ni ini hari, kalau mata kita tak mengantuk kita kerjakan ptg ni kalau mengantuk kita kerjakan esok, salin resepi kat sini ya cik cek, mekaseh! itu hari nmpk umah lia terus nak buat tp ank demam lah pulak, kali ni pun nak buat ank yg kecik pulak demam2 sume terbantut hihihi.... suke betull kita dgn kuih kaswi :D

Liza said...

salam kak cek...tayang kuih peberet liza ni, ingat nk mintak sikit, rupanya dah abis yer....ciaannnn

Wattie said...

Salam Cik Cek,
Cantik molek jer kaswi tu tersusun, lembut nampaknya, klu dapat seketul alangkah nikmatnya

Ros said...

Salam Cik Cek,

Amboi comel2nya....kak Ros memang suka lah kuih ni....