Tuesday, December 28, 2010

CHOCOLATE CUPCAKE...PUDDING....CAKE.....

Bila sebut chocolate cupcake....dan ape saje yang ada chocolate mesti ingat Ayish (betul ke ejaan nama ni...sorry Yan kalau cik salah eja..he he)....cucuku....memang suka sangat-sangat .....kalau datang ke rumah...'Wan bila nak buat chocolate cupcake'.....tak sabo2 dia....'bila nak siap ni....' memang enjoy masak untuk dia....puas rasanya bila tengok dia makan....menghayati makanan.....

Antara.... makanan favourite Ayish.......

Chocolate Cupcake.....


 Topping with buttercream icing.....


 Decoration....he he...macam-macam ada....


 Warna pink pun ada....yang mana satu pilihan hati....jamu2 mata k....


 Chocolate Pudding Cake....yummy....yummy....jom Ayish datang rumah Wan....nanti Wan masakkan untuk Ayish lagi k...


 Resepi Chocolate cake/cupcake....banyak dah yang aku cuba.....tak ingat dah yang mana satu eeeak....antara resepinya yang boleh dicuba dan hasilnya tak mengecewakan bolehla rujuk kat sini
http://www.joyofbaking.com/ChocolateCupcakes.html cuba jangan tak cuba k....anak2 mesti suka....mana ada yang tak suka chocolate cupcake kan.....
Chocolate Pudding Cake.....tak dinafikan....memang sedap....macam puding ...macam cake.....resepinya dari website yang sama....meh kita tengok resepinya....http://www.joyofbaking.com/puddings/ChocolatePuddingCake.html....senang je buat dia.....teknik yang simple dan mudah tapi rasanya emmmmm...menjilat jari.....sape2 yg berdiet....kena hati2 makan....takut tak leh nak stop makan....he he.....
Ayish.....handsome boy......happy cuti2 kat rumah atuk & granny kat Kuching..


2 comments:

Nur Ziani said...

mmg chocolate cupcake wan lah yg plg best sekali, takde tandingannya...

cek said...

Thanks....jom datang rumah wan...nanti wan buat chocolate cupcake untuk Ayish lagi....