Monday, June 13, 2011

Never Ending Story.....cerita baru bermula..... :)

Assalamualaikum....Salam Kesejahteraan....


Salam Khabar pada sume teman2 dan juga pembaca diluar sana....terimakasih pada mereka yg masih sudi berkunjung ke "rumah" ku....walaupun tuanrumahnya lama menyepi....Harap2 sumenya sihat sejahtera...happy bersama family....teman2 dan saudara mara tersayang....

Cuti sekolah dah habis....aku pun dah mula bekerja....rutin hidup kembali normal macam biasa....tak normal ke sepjg dua minggu bercuti....he he he...bukan tak normal....tapi superb busy....all alone....buat keje2 rumah....dari A to Zzzzzzzz.....tapi happy sesgt....kepuasan tak terhingga....bila family berkumpul....macam2 peristiwa....macam2 cerita....yg sedih....yg happy ....yg lucu....sume pun ada....menarikkan hidup ni.....memang Never Ending Story lah hidup ni kan.....Cerita byk nak dikongsikan....cuma tak tau dari mana nak mula...maklum jelah bila dah cuti panjang ni....otak pun jadi tepu dah...

Memang bervacation sungguh....kalau tanya bercuti kemana....jgn la pelik....aku tak kemana pun....bercuti dirumah sendiri....Vision Homes.....Rumahku Syurgaku....Setiap kali cuti ....rumah ni memang dah jadi tempat berkumpul adik beradik...memang best....sibuk sgt....penat tapi happy....:D....Saat ni rumah kembali sepi....rindu bertandang lagi....tak suka bila tinggal sensorang kat rumah ni....nak buat aktiviti masak2 pun tak leh sgt...sebab tak ada yang suka makan.....hu hu hu....last2 nanti tgk tv....tapi selalunya tv yang tengok aku....

Utk Abg Atan....Kak Susi....Yan...Lan....Ili....cucu2 Wan...Ayish & Syasa....timakasih....sudi dtg dan lepak kat rumah sepanjang cuti tempohari....happy n enjoy.....bulan September kita berkumpul lagi....ngan agenda lebih besar...he he he...Ili....nanti kita bermacaron dan bercupcake lagi.....Yan....nanti leh buat Kuih Chang lagi....masih ada berani...he he he tak kira lah ikat camana pun ...janji jadi kan Yan....Ayish...sorry Wan tak punya kesempatan nak buat Coklat Cake utk Ayish...tapi Cake Pop haritu boleh eek....dalam sibuk2.... happy rasanya sempat buat Laksa Johor utk Abg Atan ngan Kak Susi sebelum pulang ke Kuching....
Utk Naza....Mimi....Atiq....tq...tq...tolong2 ibu.....timakasih sesgtnya....Atiq....your Creme Brulee is the best...sampai rosak2 dah my Blow Torch...he he he....Mimi tq tq...tolong ibu bersihkan kuching2 dan tandas kuching....he he he...Naza...tq tq...tolong2 ibu masak2 kat dapo....Daging Lompap...best sgt....sume pun cakap sedappppp....emmmm....kembang kuncup dah hidung tu....senyum pun dah telebih sudah.....TQ sume....Luv n miss u ALL...... :D...Uppsss...telupa lak seorg insan lagi....my hubby la....TQ ya sudi jadi 'buapak' masa Majlis Pertunangan Ayin....he he he....

Entry kali ni sekadar pembukaan dari Never Ending Story....ambil mood untuk kembali menulis...berblogging...tungguuuu ya ....ngan cerita2 aktiviti dalam KitchenIsMyWorld selepas ini...

Salam Rinduuuuuu utk semua kengkawan.....juga pembaca2 kat luar sana...sudi2kanlah berkunjung kesini lagi.....KitchenIsMyWorld....EnjoyCooking.....




9 comments:

MULAN said...

takpe.. takpe... sebab cuti sekolah.. banyak blog pon cuti.. lepas ni sambung citer ok...

♥LOVE2COOK♥ said...

Home sweet home na. We too spent most of the time at home during holidays.

Seems like you had a real blast with your family and relatives...great!!!

nazamohdnizam said...

ibuibu..alaa..bukannye kene bersawah pun..kecik punya hal la..tapi seronok kan dapat buat sesame..huhuhu..mmg holidays yg bestt..daging lompap tu kan resipi ibu..naza tolong masakkan je..tak susah mane pun masakmasak ni..*ceh ayat poyo..kan?**huhuhu..banyak lagi yang kita belum bereksperimentasi sesame ni..cuti sem naza dah nak habis dah ni..haiyooo

: blow torch rosak?haiyaa..mcm mne boleh rosak plak?takpat nak mkn creme brulee la pasni..sobssobs

Chik Mimi said...

Sama ler kak kita pun bercuti dirumah aje

cik cek said...

Mulan....

Tq sudi singgah lagi...memang ramai org bercuti ek...bila lama bebeno cuti nak start berblogging balik terhegeh2 rasa...mood cuti2 masih dok ada....:)

cik cek said...

Love....

Kak Cek bila cuti memang lebih gemo dok kat rumah dari p jenjalan...agaknya faktor usia jugak kot...he he...best sgt berkumpul sama family...adik beradik.... :)
Tq Love masih sudi berkunjung kesini...:)

cik cek said...

Naza....

Daging Lompap hasil air tgn Naza memang sedap...he he...byk lagi kan yg kita nak berexperimentasi....cuti pun nak habis dah....miss u n luv u....nanti dtg la lagi rumah ibu sebelum balik poli.... :)

cik cek said...

Chik Mimi....

Best pe cuti2 kat rumah kan...masak2...makan2...sembang2...
seronok...n enjoyyyy.... :)

nazamohdnizam said...

hurmmm..insyaALLAH..pnjg umur smpai la nz ke rumah ibu nnt..hehe..miss u n luv u too.. ;D