Tuesday, June 12, 2012

Mad About Macaron.....again...again n again.....



Assalamualaikum....Salam Kesejahteraan....


Kalau sebut pasal bermacaron ni...emmmm....ntah bape kali dah asyik dok la kat dapo buat macaron.....memang addicted....sepanjang cuti dari berblogging ari tu..emmmm...aktiviti bermacaron tak pernah cuti....ada je macaron kat rumah ni....he he he....


Macam2 macaron ada....pilihla yang mana suka...he he he...


Vanila Macaron with Chocolate Ganache Filling....



 Red Velvet Macaron with CreamCheese & Chocolate Ganache Filling..



Lemon Macaron with Chocolate Ganache Filling..



Agak2 kengkawan sume....dah boleh amik tempahan tak aku ni...he he he....memang enjoy sgt buat macaron ni....sorry ya gambo tak cun...nak cepat guna camera handphone je ni....resepi ....masih guna resepi less sugar macaron yg aku buat sebelum ni....nak tgk resepinya click2 je kat sini 
Maaf ya....sebeno2nya mood berblogging ni masih belum pulih sepenuhnya...macam yoyo....kejap ada ...kejap ok....kejap lagi semacam hilang semangat...tu yg resepi detail tak kucatatkan kat sini....harap2la selepas ini mood berblogging masih terus kekal....juga mohon maaf bebyk...belum sempat berblog walking...dan juga ada komen yang tak berbalas....fuhhhh....hope sume masalah yg ditanggung ketika ini....selesai dan berlalu pergi.....aminnnnn......Insyaallahhh.....

Ape2 pun......KitchenIsMyWorld....EnjoyCooking......

13 comments:

rahel said...

Waw..banyaknya macaron...jeles ni..

mala said...

mabuk tengok macaron!

m.u.l.a.n said...

kalo dekat nak nya order... meleleh ni..!!!

Melly Octaviana said...

Lama tak jumpa sama Kak Cek, rupanya sedang cuti ber blog nya.
ngeces liat macaroon nya. ;)

tun_telani said...

wahhh!!! macam2 macaroons ada!! ^^ tun xpernah try lagi. ntah bila nk menerai nya.

Nuwairani Ismail said...

dasat la kak cek! masih lagi setia dengan macaron. dah boleh ambil tempahan dah ni. cantik sangat dah. pasni boleh buat2 singgah kt rumah kak cek la. mesti ada macaron.

Amie said...

Lamanya tak singgah sini... apa khabar Cek...mestilah seihat ye he he heh seronoknya sapat macarons yang comel2 ....

Ketuhar Panas Yatie said...

Salam Cik Cek ,
Singgah nak ambik macaron...ada lagi ke? Entah bila nak buat benda ni....cantik

Yana Shaiful said...

Salam Kak Cek..uwwaaa byknya macaroon..nak! nak ! nak !

Nur-nba said...

Menawan benar macaron Kak Cek ni.. Lama tak dengar berita Kak Cek.. harap2 mood blogging tu makin pulih.. Boleh kami jamu mata dengan macaron lagi... :D

mokwo® said...

salam cek...kalau nak amek semangat ber'mac' mokwo pasti datang sini...mcm2 adaaaa...
lamo mengilang...windu lak!!

Hazwani Harun said...

waa, nampak sedap..singgah sini n dah follow =)

Rohah said...

salam ukhuwah..