Pau....Pau....Pau.....
Red Bean Pau.....
Gebuuunya.....
Pau inti ayam ke daging....tak ingatla pulak....he he...
Pau gebu menggebu....he he....buat pau lagi ke.....mana ada....buat pau ni lama dah....masa belum pandai berblogging....hari ni kita share gambo2 pau ni k....Pau ni memang putih gebu....lembut....dah sejuk pun masih lembut....resepinya masih guna resepi yang sama dalam entry pau sebelum ni....
Masa ni kalau tak silap aku....aku guna tepung hong kong....sebab tula hasilnya wow!...seakan yang jual kat kedai tu walaupun takla serupa sangat tapi kira oklah.......he he masuk bakul angkat sendirila pulak...ha ha ha....tapi betulllll....kalau nak pau putih gebu gunakanlah tepung hong kong....confirm jadi....Adrianaaaa.....nanti order tepung hong kong k.....I dah kehabisan stok....hu hu....Kebiasaannya memang aku beli tepung hong kong kat Amore e-bake...kat situ je yang ada....pun lama dah habis stok....Kalau guna tepung pau Blue Key tu pun boleh jugak....cuma hasilnya agak kurangla sikit....memang ada bezanya kalau guna tepung hong kong....kalau nak tau kenalah cuba k....
Pau Ayam bersama kentang
Dikukus pulak didalam pinggan
Datang Yan jangan tak datang
Seloyang Pau cik cek hidangkan
He he....Naza....sorryla kalau pantun ibu ni tak kena rimanya...ibu bukan pakar bahasa....asal boleh je ibu ni...Jom datang rumah ....Yan nak makan pau ape....nanti cik buatkan.... :-)....tak sabarnya nak berkumpul lagi......meriah rumah ......happy happy cooking....
kali ni pantun ibu kenela ritma nyer..tahniah2..satu kemajuan..*cam pakar bahasa la plak..hehhehe..
ReplyDeleteHe he ...timakasih cikgu.....
ReplyDeletesama sama wahai sifu!!hehhehe
ReplyDelete